Spectacol susținut de cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj la Târgu-Mureș

Cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, au susținut joi, 1 martie a.c., alături de cursanţii Şcolii de Arte Târgu-Mureş, un spectacol de muzică uşoară şi populară. Evenimentul a avut loc Teatrul pentru copii şi tineret „Ariel” din municipiul Târgu-Mureș, la invitaţia Consiliului Judeţean Mureş, a Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş şi a Şcolii Populare de Arte Târgu-Mureş.
Organizat în cadrul „Proiectului 100 – Centenarul României”, evenimentul a început cu spectacolul gazdelor, în cadrul secţiunii de muzică uşoară, cu microrecitalurile susţinute de talentaţii Tiffany Şipoş, Adrian Murar, Alexandru Puia şi trupa „Soul Avenue – Ale şi Paul”.
O altă parte din spectacolul mureşenilor a fost rezervată muzicii populare instrumentale, susţinută de Rareş Pop, Ionuţ Ilinca şi Darius Ungur, muzica populară vocală fiind interpretată de către Dana Crăciunescu, Adriana Dunca şi Rareş Măcinică. În ansamblu, a fost un spectacol aplaudat la scenă deschisă, pe tot parcursul său, de spectatorii prezenţi în Teatrul „Ariel”, o performanţă care demonstrează forţa creatoare şi interpretativă a cursanţilor mureşeni, precum şi priceperea pedagogică a profesorilor acestora.
A urmat, în partea a doua, un recital susţinut, în forţă, de cursanţii Şcolii Populare de Arte Cluj-Napoca, cei ai clasei de canto muzică uşoară a d-nei expert Petrovici Tűnde, apoi de către cei ai clasei de instrumente de suflat, coordonate de Petrică Pleşca şi, la final, de către cei din clasele de canto muzică populară ale experţilor Felix Gălan, Denisa Bonţe şi Claudiu Ciotleuş.
În prima fază a spectacolului clujenilor au încântat publicul Carmen Azoiţei, Gheorghe Nechiti, Lavinia Adam, Ioana Sabău, Marta Szekely, Ana Maria Blaga şi Mădălina Rusu, interpreţi de muzică uşoară, mulţi dintre ei depăşind stadiul de cursanţi, fiind aflaţi mai degrabă aproape de consacrare, având în vedere premiile obţinute la festivalurile de gen la care au participat. Este important de subliniat şi profesionalismul trupei „Recovered”, coordonată de Rareş Suciu, care a acompaniat recitalul lor.
A venit rândul secţiunii de muzică populară a cursanţilor Şcolii de Arte Cluj, care a început cu o redutabilă echipă din cadrul clasei de suflători, coordonată de Petrică Pleşca: Ovidiu Goia, Răzvan Frâncu, Dan Roşu, Florin Pui și Ionuţ Paşcalău. Aceştia au interpretat, într-un ritm alert, o suită instrumentală din Ardeal, constând dintr-o ţarină, o învârtită şi o purtată, bine primită de către public. Au încheiat, în aceeaşi notă de mare angajament şi fineţe interpretativă, cursanții claselor de canto muzică populară: Denisa Fűstos, Raluca Codori, Denisa Perde, Darius Şumlea, Cătălin Lazăr, Monica Coroiu, Diana Haja, Andrei Bonţe, Adrian Răcăşan şi Simona Bădulescu. Ca întotdeauna la astfel de evenimente, soliştii şi grupul clasei de canto muzică populară au fost acompaniaţi de Taraful „Vatră de Dor”, coordonat de Iancu Pop.

Recomandari

Alte Articole