Spectacolul clujean „Strada cu îngeri” reprezintă România la Festivalul „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara Reviewed by CD on . Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, va participa la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, va participa la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Spectacolul clujean „Strada cu îngeri” reprezintă România la Festivalul „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara

Spectacolul clujean „Strada cu îngeri” reprezintă România la Festivalul „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara

Spectacolul clujean „Strada cu îngeri” reprezintă România la Festivalul „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, va participa la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional pentru Copii și Tineret „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara – Turcia, cu spectacolul nonverbal „Strada cu îngeri”. Montat la Teatrul de Păpuși „Puck” de către regizorul Decebal Marin, spectacolul va avea patru reprezentații și se va juca duminică, 29 aprilie și luni, 30 aprilie, de la orele 11.00, respectiv 14.00, pe scena de la Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi din Ankara.
„Strada cu îngeri” este un poem vizual nonverbal, care ilustrează legătura tainică dintre oameni și îngeri. Scenariul, regia și scenografia îi aparțin lui Decebal Marin, iar muzica este compusă de Traian Păcurar. Sunt surprinse într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conștient de frumusețea din jurul său.
Din distribuție fac parte actorii: Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan, participarea artiștilor clujeni la eveniment fiind susținută de Consiliul Județean Cluj și Institutul Cultural Român (ICR). Caracterele sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar muzica este semnată de Traian Păcurar. Spectacolul le este destinat atât copiilor de cel puțin cinci ani, cât și adolescenților și publicului adult.
Spectacolul a participat la festivaluri prestigioase de profil și a fost distins cu premii importante, precum Premiul pentru cele mai frumoase păpuși, acordat lui Decebal Marin și Ion Bătăiosu pentru păpușile din spectacol, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica, Serbia. De asemenea, echipa de actori din „Strada cu îngeri” a primit la finalul aceluiași eveniment Premiul de excelență pentru calitatea mânuirii păpușilor, iar regizorul Decebal Marin a obținut Premiul pentru creativitate și excelență în folosirea mijloacelor tradiționale de animație din partea Festivalului Internațional de Animație ImPuls din București.
Festivalul Internațional pentru Copii și Tineret „Little Ladies, Little Gentlemen” are loc în capitala Turciei între 23 și 29 aprilie 2018 și este organizat cu prilejul serbării Zilei Copilului în Turcia, marcată în data de 23 aprilie. Manifestarea reunește an de an companii de teatru din peste 40 de țări care susțin spectacole pentru un public ce ajunge la aproximativ 150.000 de persoane.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus