Simona Noja: ” Clujul are un potențial extrem de valoros din punct de vedere cultural și intelectual”

Fosta prim-balerină a Operei de Stat din Viena, Simona Noja, a fost desemnată primul ambasador al Asociației Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană.

 

Propunerea acordării disticției a venit din partea scriitoarei Irina Petraș. Simona Noja a primit disticția și a declarat: „Mă bucur că am ocazia de a promova Clujului, oraşul de care sunt atât de legată, mai ales că este vorba de o iniţiativă culturală europeană de înaltă clasă. Clujul are un potenţial extrem de valoros din punct de vedere cultural şi intelectual, iar asemenea proiecte contribuie din plin la dezvoltarea oraşului şi la o mai mare apropiere a oamenilor de cultură, în toate formele sale”. În prezent fosta prim-balerină este director executiv al Şcolii de balet din cadrul Operei de Stat din Viena, iar în trecut era denumită „Maria Callas” a baletului.
Evenimentul dorește să susțină Clujul în competiția „Capitală culturală europeană” a anului 2020 prin promovarea personalităților locale. În aceeași idee s-a realizat și un contract de sponsorizare în valoare de 37.500 euro cu compania Ursus Breweries.

 

Cristina Ungurean

Recomandari

Alte Articole