Zboruri către noi destinații de pe Aeroportul Internațional Cluj

Consiliul Județean Cluj va acorda ajutor financiar companiilor aeriene care încep operarea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, au anunțat astăzi lansarea procedurii de selecție publică de oferte pentru deschiderea de noi rute. Primele destinații vizate au fost Bruxelles Sud Charleroi (Belgia) și Weeze-Dusseldorf (Germania).

Operatorii aerieni vor primi sprijin material pe o perioadă de cinci ani și nu va depăși 14 euro/pasager îmbarcat în primul an. Această sumă va scădea treptat în anii următori.
“Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este primul aeroport din România care a demarat o asemenea procedură ce contribuie semnificativ la creşterea numărului de destinaţii. Acest lucru asigură conformarea Aeroportului la cele mai riguroase standarde europene şi consacrarea lui drept cel mai important nod de comunicaţii aeriene din regiune, contribuind astfel la dezvoltarea judeţului şi a regiunii prin mărirea accesibilităţii mediului de afaceri, creşterea numărului de pasageri şi implicit a numărului de turişti.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
Pentru ca o companie aeriană să primească acest ajutor, o condiţie obligatorie este să opereze pe o rută finanţată prin schema de ajutor fără a primi ajutor financiar timp de încă 2 ani şi jumătate după expirarea perioadei de 5 ani. Fondurile se vor aloca în funcţie de realizarea efectivă a zborurilor, suma maximă aprobată de Comisia Europeană pentru anul 2012 fiind de 900.000 de euro.

O nouă procedură de selecţie publică se va organiza în luna septembrie 2012 pentru alte patru noi destinaţii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) şi Berlin Schönefeld (Germania).

Recomandari

Alte Articole