Modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca

Primaria municipiului Cluj-Napoca a semnat in data de 28 martie 2014 contractul de finantare a proiectului european priovind modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului Clujana, Spitalul Clinic Municipal aflat in administrarea Consiliului local Cluj-Napoca.

Valoarea totala a proiectului este de 32.306.270,35 lei, din care suma nerambursabila solicitata este de 22.161.602,85 lei. Contributia la cheltuielile eligibile revine municipiului Cluj-Napoca si se ridica la 452.277,61 lei, la fel cu contributia la cheltuielile neeligibile in valoare de 3.482.874,41 lei.
Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care perioada de executie a lucrarilor este de 12 luni.

Ce aduce nou acest proiect

Obiectivul proiectului este imbunatatirea infrastructurii ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj – Napoca in vederea eficientizarii serviciilor de sanatate si asigurarii unui inalt nivel de protectie a sanatatii umane. Acest lucru se va realiza prin modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului, reamenajarea spatiului acestuia in vederea cresterii capacitatii de diagnostic si tratament, reducand astfel numarul internarilor si durata medie pentru cei internati si dotarea cu aparatura medicala de specialitate si cresterea numarului de persoane care beneficiaza de infrastructura de sanatate modernizata/echipata cu aproximativ 20%.
De asemenea, prin proiect se doreste cresterea serviciilor puse la dispozitia pacientilor din cadrul ambulatoriului cu 21%, de la 19% in anul 2008 la 23% pana in iulie 2015 si amenajarea unor noi cabinet de Nefrologie, Radiologie si imagistica medicala, Reumatologie si Analize medicale.
Practic cladirea in care functioneaza ambulatoriul de spital va fi modernizata si supraetajata, obtinandu-se 3.263,21 mp suprafata utila totala, din care 604,91 mp la parter (la care de adauga 249,03 mp ce reprezinta suprafata deja modernizata asupra careia prin prezentul proiect nu se intervine), 884,99 mp la etajul 1, 769,52 mp la etajul 2 si 754,76 mp noi in cadrul etajului 3, obtinuti prin supraetajare.

Se vor achizitiona 174 echipamente, dintre care, 15 sisteme functionale de consultatie/tratament, 17 echipamente IT de uz medical si 142 echipamente medicale, printre care computer RMN, ecografe doppler 4D, bai galvanice cu usa Rocher etc.
Toate tehnologiile propuse sunt din cea mai eficienta clasa din punct de vedere energetic. Echipamentele medicale sunt inovative prin eficienta tratamentului si posibilitatea aplicarii unei multitudini de proceduri cu consum energetic minim. In aceste echipamente este inglobata cea mai noua tehnologie disponibila specifica domeniului respectiv de activitate, si anume ultimele tehnologii specifice de investigatie, respectiv tratament.

„Proiectul promoveaza asigurarea unui nivel optim al starii de sanatate si al calitatii vietii, cu efecte multiplicatoare ce vizeaza crearea unui sistem de sanatate mai orientat spre prevenirea bolilor, capabil sa ofere populatiei serviciile necesare pentru mentinerea si dobandirea unei mai bune stari de sanatate”, a declarat primarul Emil Boc.

Proiectul de finantare din fonduri nerambursabile „Modernizarea si echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic municipal Cluj–Napoca, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala” a fost depus in 2009, de catre municipiul Cluj-Napoca, in calitate de solicitant, pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007-2013, Anexa 3.

Recomandari

Alte Articole