Repere culturale armeneşti la Muzeul de Artă Cluj Napoca Reviewed by CD on . Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează vineri, 21 aprilie 2017, începând cu or Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează vineri, 21 aprilie 2017, începând cu or Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Repere culturale armeneşti la Muzeul de Artă Cluj Napoca

Repere culturale armeneşti la Muzeul de Artă Cluj Napoca

Repere culturale armeneşti la Muzeul de Artă Cluj Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează vineri, 21 aprilie 2017, începând cu ora 10.00, evenimentul ,,Repere culturale armeneşti. Istorie şi memorie în secolul XX”, dedicat promovării artei, culturii, memoriei şi identităţii comunităţii armene din România.
Manifestarea este organizată în colaborare cu Uniunea Armenilor din România, Institutul de Armenologie al Universităţii Babeş-Bolyai şi Şcoala Doctorală de Relaţii Internaţionale şi Studii de Securitate, UBB.
Printre invitaţii de seamă ai acestui eveniment se va număra şi E.S. Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia în România. De asemenea, va avea loc o dezbatere bazată pe prelegerile participanţilor cu privire la istoria comunităţii armene din România secolului XX, unde temele principale vor gravita în jurul genocidului armean, a migraţiei post-genocid, a integrării şi aportului cultural al comunităţii armene în peisajul socio-cultural românesc, respectiv a perspectivelor pentru Armenia si comunitatea armeană din România în lumina evoluţiilor globale din sec XXI.
Cu această ocazie, de la ora 13.00, va avea loc şi vernisajul expoziţiei artistului contemporan Ovidiu Panighianţ, ale cărui lucrări vor fi găzduite de instituţie până în data de 28 mai, acestea fiind incluse în circuitul expoziţional special organizat pentru Noaptea Muzeelor, respectiv Zilele Clujului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus