Școala de Arte din Cluj Napoca, în spectacol la Mihai Viteazu

Locuitorii comunei clujene Mihai Viteazu se vor putea bucura astăzi, 16 septembrie 2016, de un spectacol de muzică ușoară și populară, realizat de cursanți și absolvenți ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Evenimentul este pregătit în Tabăra de toamnă a instituției clujene de cultură, aflată la a VIII-a ediție.

Aproximativ 50 de cursanți și absolvenți ai Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca participă în perioada 12-16 septembrie 2016, la o Tabără muzicală de toamnă, desfășurată în zona Munților Apuseni, la Albac, județul Alba. Aflată la a VIII-a ediție, tabăra deja cu tradiție, are un program riguros, cu ateliere de lucru zilnice, pe două secțiuni: muzică ușoară și populară. În cadrul acestora, participanții își aprofundează cunoștințele în domeniu și își îmbogățesc repertoriul, sub îndrumarea experților școlii. Cei de la muzică ușoară sunt coordonați de Marina Simionescu și Tunde Petrovici, iar cei de la muzica populară de Ana Strîmturean și Felix Gălan.

Tot efortul lor din aceste zile va fi încununat în cursul zilei de astăzi cu un spectacol ce se va desfășura de la ora 17:30, în noua și exemplara Casă de Cultură din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj. În prima parte vor urca pe scenă cei de la muzica ușoară, care le-au pregătit spectatorilor un program deosebit, cu melodii atent selectate din repertoriul internațional. Aceștia vor fi acompaniați de Formaţia „Recoverded”, condusă de expertul Rareş Suciu. Cea de-a doua parte a spectacolului va fi dedicată muzicii populare, când soliștii vor aduce în fața publicului cântece din zona lor de proveniență, dar și șlagăre din diverse zone etnofolclorice ale țării. Tinerii vor fi acompaniaţi de taraful „Vatră de dor”, dirijat de expertul Iancu Pop, iar prezentarea spectacolului va fi făcută de Grigore Sâmboan, redactor șef la radio Renașterea Cluj-Napoca, absolvent al Școlii Populare „Tudor Jarda”.

Recomandari

Alte Articole