Cluj Napoca: Concert caritabil pentru ajutorarea comunității satului clujean Ticu

O vorbă din bătrâni spune că, pentru a fi împlinit, fiecare om trebuie să sădească un pom, să sape o fântână, să zidească o casă şi să crească un copil. Astăzi, oraşele sunt pline de betoane, greu să găseşti loc pentru pom, apa curge la robinet, casele răsar prin grija dezvoltatorilor imobiliari. Nici pentru copii nu prea mai avem timp, ei cresc pur şi simplu…
Şi totuşi există oameni care vor să lase în urma lor şi pomi, şi case, şi copiii bine crescuţi, educaţi. Mai mult, vrea să dea părinţilor locul şi ocazia de a petrece mai mult timp împreună. Părintele Marius Moldovan din localitatea Ticu, parohul unei dintre cele mai sărace parohii din judeţ, nu este doar păstorul turmei format din credincioşii din Ticu. Este un vizionar care, odată ieşit din altar, devine un adevărat manager al vremurilor noastre. El nu s-a mulţumit să identifice problemele comunităţii pe care o slujeşte, ci a purces la drum pentru a le şi rezolva. Măcar parţial! Aşa a hotărât să construiască un centru social de tabere familial, destinat familiilor, doar familii cu copii. Deocamdată, părintele Moldovan găzduieşte asemenea familii în casa parohială, dar îşi doreşte mai mult. Adică trei camere de locuit, un loc unde părinţii să stea un timp cu odraslele. Lângă acest centru, părintele îşi doreşte o bază sportivă, unde mici şi mari, localnici sau oaspeţi, să se joace, să râdă, să se bucure împreună. Baza sportivă este deja pornită, nu la standarde europene, dar există, chiar dacă gazonul se încadrează în categoria iarba verde de acasă.
Până acum s-au adunat ceva bani şi materiale pentru a demara construcţia, dar nu suficient. Şi, pentru că acest proiect este unul care se adreseză comunităţii clujene în ansamblu, Consiliul Județean Cluj, prin Asociaţia Produs de Cluj, a decis ca fondurile adunate în cadrul concertului caritabil anual organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să fie direcționate în vederea edificării infrastructurii sociale din satul Ticu. Vor colinda pentru dumneavoastră şi pentru proiectul părintelui Moldovan, unii dintre cei mai îndrăgiți artiști de muzica populară. Evenimentul va avea loc în data de 10 decembrie 2016, începând cu ora 15.00, în incinta complexului comercial VIVO! Cluj Napoca.
Vă invităm, gazde mari şi mici, să vă deschideţi inima şi punga şi să puneţi o cărămidă, să zugrăviţi un metru pătrat de perete sau să semănaţi o palmă de iarbă pentru a ridica centrul social de tabere din satul Ticu. Un loc în care părinţii vor avea ocazia să stea mai mult cu copiii lor, se vor putea juca împreună, vor avea parteneri de discuţii şi dezbateri.

Consiliul Județean Cluj

Recomandari

Alte Articole